orfeo eillestea

Matcha Tea byl potvrzen jako efektivní prostředek při redukci váhy

Pilotní studie prokázala, že volbou správných doplňků stravy lze snížit tělesnou hmotnost a podíl tuku v těle i bez speciálního cvičebního plánu a drastických diet. „Cílem našeho výzkumu bylo primárně ověřit, zda pravidelným užíváním čaje Matcha opravdu dochází k poklesu tělesného tuku a následně i váhy a k urychlení metabolismu, jak hlásají zahraniční klinické studie. To se nám zcela potvrdilo,“ upřesnil RNDr. Pavel Suchánek, který studii prováděl. „V českém prostředí a na českých ženách jsme si ověřili všechny dříve publikovaná zjištění, které uvádí zahraniční odborné časopisy a instituce jako například American Society of Clinical Nutrition. Výsledky nás skutečně překvapily a budeme v tomto programu i nadále pokračovat na větším a reprezentativnější vzorku osob,“ dodal RNDr. Pavel Suchánek.

Výsledky studie aneb s Matcha proti nadváze

„Studii jsme ve spolupráci s Institutem dietologie a výživy zahájili letos v červnu, kdy proběhl výběr kandidátek tak, aby vzorek odpovídal předem určeným parametrům,“ vysvětlil počátky studie Petr Patočka, zástupce společnosti Čajová květina s.r.o. „Účastnice projektu musely být zdravé a ve věku od 18 do 50 let, mít maximálně 8 kg nadváhy, ale nebýt vysloveně obézní,“ doplnil Petr Patočka. Jedním ze základních požadavků bylo i to, že ženy během sledovaného období nesměly změnit dosavadní návyky a navýšit svou fyzickou aktivitu oproti normálu.

Během 8 týdnů prošly vybrané ženy úvodním, kontrolním a závěrečným měřením váhy, množství tělesného tuku a svalové hmoty a také bazálního metabolismu, která byla pečlivě zaznamenána. Kromě dohledu specialistů a velice přesného měření užívaly všechny ženy 4 gramy čaje Matcha denně. Matcha Tea obsahuje vyšší množství EGCG (antioxidant Epigallocatechin-3-Gallo) než obsahuje běžný zelený čaj. Právě ten má největší podíl na redukci tělesného tuku a tím i hmotnosti. Tato látka totiž aktivně zrychluje metabolismus a pomáhá tak zejména na začátku redukčního období.

Celý program bohužel dokončilo pouze 10 žen z původních 12, i přes to jsou výsledky pilotní studie zajímavé, mají svou výpovědní hodnotu, a co je asi nejdůležitější potvrzují zkušenosti ze zahraničních odborných a renomovaných pracovišť. Nechceme je ovšem přeceňovat a budeme pokračovat v ověřování vlivu Matcha na metabolismus i v následujícím období na větším vzorku osob,“ dodal RNDr. Pavel Suchánek. 8 z 10 sledovaných uživatelek čaje Matcha dosáhlo během měsíce vzestupu svalové hmoty o 2,9 %, snížení celkové hmotnosti o 5 % a snížení množství tělesného tuku o 7 % a to bez přidání intenzivního cvičení a drastických omezujících diet.

Čím je čaj Matcha výjimečný?

TISKOVÁ ZPRÁVA

Jednou z hlavních předností čaje Matcha je jeho podpora zrychlení metabolismu, dle studií jej urychluje o 30 – 40 %. To ve výsledku znamená, že pití čaje Matcha významně podporuje pokles množství tělesného tuku a u uživatelů tak dochází ke zvýšenému spalování kalorií. Tento čaj nemá žádné negativní účinky na krevní tlak, čaj mohou bez obav užívat i diabetici a děti od 4 let věku. Zvyšuje schopnost těla vydávat energii procesem tzv. termogeneze a to z běžných 8 - 10 % na pozoruhodných 35 - 43 %. Při konzumaci Matcha Tea však nesmíme zapomínat na dostatečný přísun tekutin, jelikož díky svým detoxikačním účinkům může rychleji odvodňovat organismus.

Únava, ospalost a nedostatek energie

Kromě antioxidantů EGCG obsahuje čaj Matcha Tea teofylin, který dodává tělu energii postupně v rámci několika hodin. Pomáhá tak oddalovat únavu a pocit vyčerpanosti u pravidelně sportujících osob. „Matcha je tedy velmi vhodným pomocníkem pro všechny aktivní jedince. Obecně se doporučuje užívat šálek čaje po skončení cvičení, což správným způsobem ovlivní právě metabolické procesy. Konzumace podporuje pokles množství tělesného tuku a hlavně bojuje proti běžným jevům, které provází redukci váhy, jako je únava, pocit zimy či spavost,“ dodal RNDr. Pavel Suchánek.

Zdroj: výrobce Matcha tea